Umie.Artoqiemie: Sepagi Sehari Semalam Di Taiping

22 September 2014

Sepagi Sehari Semalam Di Taiping

Salam perak aman jaya.


Haritu... hmmm. ni kisah minggu lepas punya. Sehari weh kat taiping , rugi kalo tak shoot. Cadangnye memang nak teman member kelas shoot untuk subjek photography cikgu amir. hehe.


Apa yang unik dekat tasik taiping adalah cara lingkaran pokok dia. Very interesting !


Ni cover album mana pulak ye? haha. muka sememeh tak mandi masing-masing. Malam bawak ke siang balik. Kiteorang sewa kereta 24jam.


Kanak-kanak riang. dari kiri ; kaka, umie, kema, bani, ridhuan, bambam & shah.


selftimer... say cheese~~~

say weeee~

btw, apa yang best nye, lepas pergi taman tasik taiping, aku berjaya pergi zoo. Guna ic orang perak dapatla rega murah sikit rm13. Seumur hidup aku, aku tak pernah pergi zoo..terima kaseh kawan-kawan yang bawak pergi zoo taiping. aku tengok binatang makan, menari dan tidur. 


selalu tengok obeh(kucing aku) makan tidur berak cangkung pipi tersorong-sorong. ni boleh tengok binatang lain perangai lain macam , aku sangat terujaaaaa!!! seb baik ridhuan si baju purple tu orang taiping, so dia tau la mana sotong kangkung sedap, sotong kangkung sedap boleh dapat kat belakang bomba katanyer. 

Tapi serious memang sedap & banyak jugak la. tu pasey la kongsi ngan kaka.. Kaka kuat makan pun tak habis, haha. Guano tu? hehe. Tapi pengalaman di Taiping sehari je tak puas, macam-macam nak buat kat sana. 


kaw kaw malapiaw tiptop ala ala ting ting kah!

5 comments:

Junkyo No Hikari said...

comel2 + lawak semua expression muke :3

lamanya tak pergi zoo XDD

aik gambow dgn binatang2 tade ke? mwahahaha :3

lynndamya said...

Salam, hahaha okay tahniah ko dh berjaya jejakkan kaki ke zoo akhirnye, pada umur berapa ko pegi ni ea? haha..best kan g zoo!

safurara said...

amboiii,sonoknyaaa.x mandiii? hahaha

Kakzakie said...

Nak kena jimat guna ic org peraklah ye..

Faarihin said...

cuba pi waktu malam plak.. skodeng apa makhluk2 tu buat waktu memalam.. haha..

Alhamdulillah.. merasa gak pi zoo taiping waktu malam. sebab ada camping dekat bukit larut..

umiee.. ko trylah pi dengan geng2 ko snap pic kat atas puncak bukit larut.. kengkawan aku kata pemandangan kat sana cantik2..

aku dulu tak sempat nak naik ke puncak. jalan kaki. penat lah juga. ko try naik jip ke. tapi kalau ko nak exercise kaki. jalan aje lah.. hehe..

panjang plak aku menaip. XD