Umie.Artoqiemie: 2015

11 September 2015

Complexion 6 (high quality & original)









  • Menjana semula sel-sel kulit mati
  • Memutihkan kulit secara menyeluruh
  • Meningkatkan metabolisme dan melancarkan peredaran darah
  • Mencerahkan dan melembapkan kulit dan
  • Mencegah penyakit jantung dan gangguan neurologi
  • Meningkatkan Glutathione sebagai antioksidan dalam badan.
  • Anti-Penuaan
  • Antioksidan
  • Memutihkan dan mencerahkan kulit.
  • Menghasilkan kolagen untuk meningkatkan keanjalan kulit
  • Mengurangkan pigmentasi yang disebabkan oleh sinaran UV matahari
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan di sekitar kawasan muka
  • Menyekat pembentukan jerawat
  • Pengecutan liang dan meningkatkan kerumitan kulit
  • Mengurangkan Risiko Hepatitis dan menormalkan fungsi hati
  • Menghilangkan kedut, jerawat, beg mata dan kulit kusam.
  • Merangsang pertumbuhan semula epidermis kulit untuk licin, lebih lembut dan lebih berseri.
  • Menggalakkan pembentukan salur darah baru dan saraf dengan itu membawa kepada meningkatkan respirasi sel.
  • Mengimbangkan hormon terutama wanita menghampiri menopaus, mengawal tempoh dan mengurangkan kesakitan menstruasi. Sebagai rawatan alternatif untuk Terapi Penggantian Hormon (HRT).
  • Menormalkan pengeluaran hormon itu mencerahkan pigmentasi dan jeragat yang disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon.
freegift salah satu ni

1 box mixing white
10 amp transamin + 20 amp vc
 1 box vitamax 10 amp placenta
2 botol trans 500
half box glutax 600/gold/100/jm master
☑️ RM1000
☑️ FREE POSTAGE

WHATSAPP : +60138185002 
@ORKEDBEAUTYSHOP

04 September 2015

Selera kuching di Perak

Shalom kawan-kawan di shah alam ataupun di perak. Assalammualaikum!


Bagi sesiapa dak-dak mee kolok mangkok merah sarawak yang tercari-cari laksa sarawak ori from kuching. Boleh singgah di selera kuching di Tronoh, Perak.

 Yang ni wantan kolok rm5.. Kalau mrr kolok sarawak yang betul-betul tu rm7.

Laksa sarawak yummm


Abang-abang bangla pun makan skali. Sempoi.

01 September 2015

Minions

Hello guys masih ingat aku ke tak? Haha. Lama sungguh bersawang. 


2 hari lepas pergi shah alam , uishh jamm kateko dengan dak-dak cleaner (bersih 4.0). Yang aku musykil sekarang ni, kenapa tiket train aku dia x check langsung (batu gajah - kl sentral) . Choii penat beli. Pergi shah alam pun semata-mata nak makan sebab dewan makan dekat UiTm semua tutup. Huwaa


Hai umie, lama takjumpa haha! Oleh kerana kl banyak minions, aku dengan kak agie pergi la subang.. Aku 1st time sebenar nya pergi empire tu, indah khabar dari rupa hoho... Dalam dia xde la gah mana. Tempat makan ciput jek. 




14 July 2015

TREN500MG CAPSULE KESAN SEHEBAT SUNTIKAN

Tranexamic Acid 500MG Mengandungi 50 Kapsul..

Kapsul Pemutih Kulit


MEMPERKENALKAN PIL TRANEXAMIC ACID 500MG KAPSUL PEMUTIH PALING BERKESAN MENGGANTIKAN WHITENING INJECTION ATAU TERAPI PEMUTIHAN PILIHAN RAMAI...

Nak putih tapi takut ambil whitening injection? Anda boleh mencuba Tranexamic Capsule 500mg ini, kelebihan adalah sama seperti Tren Injection. BERKUALITI PREMIUM. Mengatasi Masalah Kulit Secara Klinikal...

Tranexamic Acid merupakan INHIBITOR pencegah melanin kulit gelap yang paling terkenal di dunia. Walaupun glutathione kini mendapat tempat, tetapi perlu untuk anda ketahui, kebanyakan glutathione yang dijual di pasaran adalah kurang berkesan, kerana tidak ori dan dicampur dengan bahan-bahan lain seperti yeast dan kanji. Akibatnya, produk pemutihan kurang berkesan.
.

.
.

Fungsi Utama Tranexamic Acid 500MG:
✔ Memutihkan kulit dari tona asal.
✔ Meningkatkan & menggalakkan kadar penghasilan kolagen dalam kulit.
✔ Mampu merawat & menghilangkan parut, kesan parut, bintik-bintik hitam, jeragat.
✔ Merawat masalah infeksi jerawat yang kronik.
✔ Merawat kebanyakan masalah kulit yang kronik.
✔ Memperbaiki & mengecilkan liang pori-pori.
✔ Menegang & menghaluskan kulit.
✔ Merawat & memperbaiki struktur permukaan kulit yang rosak & tidak rata kepada struktur normal.
✔ Meningkatkan kadar penyembuhan pada kulit yang rosak & terbuka/luka.
✔ Memberikan kulit yang lebih cerah, putih & gebu berbanding kulit asal.

NOTA:
Wanita mengandung, dalam pantang atau menyusu tidak boleh ambil.Wanita sedang dalam period tidak boleh ambil.Wanita yang makan pil perancang dan penghidap sakit kronik di larang ambil.Dilarang mengambil kafein & alkohol semasa pengambilan.


WHATSAPP / WECHAT : +60138185002
INSTAGRAM : ORKEDBEAUTYSHOP
FB PAGE : ORKED BEAUTY SHOP
--------------------------------------------------------------------

08 May 2015

Humood AlKhudher - حمود الخضر - كن أنت | Kun Anta | من ألبوم #أصير_أحسن


Li ujari him, Qal dat tu Zha hira ma fi him
Fabadautu syakhsan aakhar, Kai atafaa khar
Wa zhan antu ana, anni bizalika khuztu ghina
Fawajadtu anni khaasir, fatilka mazhahir

(Chorus)
La, la
La nakhtajul maala, Kai nazdadajamaala
Jauharna huna, Fil Qalbitalaalaa

La, la
Nurdinnaasa bi mala, Nardhahu lana haala
Zaaka jamaluna, yasmu yata’ala


Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh
Kun anta nazdad jamala 2x

Attaqabbaluhum, Annaasu lastu qaliduhum
Illa bima yurdinii, Kai  urdiinii


Saakunu ana, Misli tamaman hazal ana
Faqanaa’atil takfiinii, zaaka yakiinii

(Churos)

La, la
La nakhtajul maala, Kai nazdadajamaala
Jauharna huna, Fil Qalbitalaalaa

La, la
Nurdinnaasa bi mala, Nardhahu lana haala
Zaaka jamaluna, yasmu yata’ala

Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh
Kun anta nazdad jamala 

Saakunu ana, man ardha ana, lan as’alaa liridhahum
Wa akunu ana, ma ahwa ana, maali wamaa liridhahum

Saakunu ana, man ardha ana, lan as’alaa liridhahum
Wa akunu ana, ma ahwa ana, lan ardha ana biridhahum

(Churos)

La, la
La nakhtajul maala, Kai nazdadajamaala
Jauharna huna, Fil Qalbitalaalaa

La, la
Nurdinnaasa bi mala, Nardhahu lana haala
Zaaka jamaluna, yasmu yata’ala

Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh
Kun anta nazdad jamala  2x.......

Benda mengarut aku buat harini

Hello guys.
Pernah dengar pasal "ferrari club malaysia"?. Sape owner ferrari depa tahu la pasal club ni. Hanya owner okay yang boleh join. Hang bawak myvi? kena reject la kalo hang nak ngorat anak depa. Yang kelakarnya, page ferrari club Malaysia ni aku siap bookmark hookaaayyy.


Yang kelakarnya lagi aku save nombor semua BOARD OF DIRECTORS 2014\2015, memang tak patut tapi apa salahnya kalau benda boleh inspired kita jadi kaya? haha. *pelik*


benda mengarut tu, emmmm aku pi whatsapp vice president ferrari owners club malaysia. hahahahahahhaa.. Tapi aku di dabel tick kan .. dia tak reply.. memang agak tak proper jugakla cara aku.. haha tapi.. hmm tak mengapalah.


Suatu hari nanti dia reply lah tu.. maybe time tu aku antara board of directors kekeke! borangan nak idop sonang bak kata waghhhisssssssss. rembau most wanted yawww~

TREN INJECTION RAHSIA ADIRA KULIT PUTIH TOP SELLING FAST RESULTS

Assalammualaikum....
Ramai kata ini lah dia yang digunakan adira af tu sampai kulit putih melepak, tapi artis takkan nak mengaku kan? abeslah contract dengan produk kosmetik yg dia jadi duta tu...hohoho.
WALLAHUA'LAM... yang pasti TREN ni paling best and berpatutan dengan kesan gebu gebas dia yang super top tuh.. ramai customer teruja tak habis..MEMANG 98% POSITIVE RESULTS.


*kesan 24 jam*


*last-last dengan tren baru jadi*

*tak konsisten , jerawat langsung takde*


*memang confirm tren paling terbaik*



*stop sebab suami dia cakap macam hantu dah*


*my skin da glowing, liang-liang roma dah kecik*


*dah ada perubahan*


*kesan gelap kat jari yang saya bulatkan tu makin hilang*

*nampak macam ok sikit , tak ketara sunburnnya*



*baru inject sekali dah nampak putih*

*kulit jadi glowing gile*


*jab ke-6 flawlessnya*



*sekarang kawan dah putih *


*mama tegur, parut muka pun hilang*


*nampak beza betul kulit*

*doktor tu cakap tren memang produk pemutih yang berkesan*


*jerawat langsung takdak, kulit makin cerah*


*injection paling ketara, yang lain lambat effect*





daripada korang tanya doktor klinik2 biasa yg langsung kurang pengetahuan pasal tranexamic acid ni, meh sini sis nak cerita kat korang apa kata PAKAR KULIT dari luar negara terutamanya di eropah, china dan korea...


The facts about Tranexamic Acid:
Chemical Class : Amino acids
Main Functions : Whitening agent, Skin roughness improving agent.

Typical Specification:
Appearance : A white crystalline powder
Solubility : Freely soluble in water and in glacial acetic acid,
practically insoluble in alcohol and in acetone
pH : 7.0-8.0

Functions:
1. Whitening and prevent pigmentation.
• Reduce or remove the pigmentation of skin.
• Prevent and/or treat pigmentations such as chloasmas, freckles, sunburn, dark skin and  melanoderma caused by a drug such as steroid.
• Minimize dark spot area due to sun exposure.
• Anti-inflammation.
Act on the chronic mild inflammatory condition at the sites of spots, to suppress   melanocyte activation.
2. Inhibit or improve skin roughness.
• Restore damaged skin caused by UVA/UVB, pollution or other environmental factors.

Mechanism of whitening skin:
• Block melanin formation path induced by ultraviolet rays
• Prevent melanin accumulation
• Decreases melanocyte tyrosinase activity by preventing the binding of plasminogen to     the keratinocytes, which results in reduction of prostaglandins and arachidonic acid, which are inflammatory mediators involved in melanogenesis.

Tranexamic acid is suitable to all kinds of skin for removing pigmentation, whitening skin and reducing spots such as:
• Pigmentation after sun exposure
• Dark spots
• Sensitive skin
• Acne and inflammation
• Postoperative care after laser, pulsed light treatment

The most famous example is that tranexamic acid has been widely used in Shiseido’s whitening series products such as NAVISION IP Essence (TA), NAVISION TA Lotion, NAVISION TA Essence and Melanoreduce EX Clinical Uses of Tranexamic Acid.


Bleeding and skin diseases:
TA has been used clinically for over 30 years to treat abnormal bleeding, as well as skin diseases such as eczema, hives, drug-induced irritation and toxicodermia via internal administration.It also used orally to treat itching, swelling, and erythema. It is a representative ω-amino aci-type anti-plasmin agent that has a highly specific action on the fibrinolytic system, blocking the conversion of plasminogen to plasmin by inhibiting PA action through the formation of a reversible complex with plasminogen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

okay kalau masih tak percaya tranexamic acis ni selamat, korang boleh cek GOOGLE..
dekat wikipedia pun ade stated,

Other uses

In melasma - Tranexamic acid has shown to provide rapid and sustained lightening in melasma by decreasing melanogenesis in epidermal melanocytes.[11]

KALAU KORANG NAK RESEARCH LAGI, JUST TAIP "ORAL TRANEXAMIC ACID SAFE FOR MELASME"

macam2 studies and research conducted by Aesthatic and beauty experts pasal fungsi tranexamic acid ni.. dan di negara2 maju tranexamic acid ni dah mula digunakan bukan sahaja dalam bidang perubatan tetapi jugak dalam makanan, skincare and supplement kecantikan...

WHATSAPP : +60138185002
INSTAGRAM : ORKEDBEAUTYSHOP

30 April 2015

5 items yang saya nak di Rakuten.com.my !

Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia. Shalom masyarakat?
Assalammualaikum, damaila manusia..
1st of all aku nak tanya korang pernah dengar tak pasal rakuten ? apa ? dok pernah ? haihh rugi besaq. Rakuten ni macam-macam dia jual , senang cerita semua la dia jual. dari atas ke bawah.


Yeshhhhhh! Semua diatas dia ada jual dan hangpa pun boleh menjual *click gambar untuk terus ke website rakuten* Yang best nya juga anda dapat kumpul point !

Okay, bercakap pasal benda yang kita nak dalam hidup ni. Kalau ikut nafsu semua nak, Okay antara wishlist aku dekat Rakuten ni (mostly electronics) heee.

1. iPHONE 6 PLUS



Oiiishhh sapa tanak iphone 6 plus. Rasanya kalo orang suka tangkap gambar(Five-element lens,Auto image stabilization, Auto HDR for images, Improved face detection. sesuai sangatlah! . Selain tu, aku boleh la sketch mana aku pi sebab screen dia besar dan ringan(15.8 x 7.8 x 0.71 (cm) & (0.17Kg). Handphone aku crack sebab tu aku nak handphone baru hehe. Harga dekat rakuten yang 128gb sekarang : RM 4,171.00 so dapat bonus point 41.71


2. GoPRO HERO4 Black Edition


Sebab utama aku nak GoPro ni adalah sebab , assignment aku sem depan memerlukan camera untuk aku shoot tv commercial. Antara kelebihan goPro ni ialah, superview!!!  kami nak yang wide sajerr haha. Apa yang best GoPro, dia sangat mudah dibawa dan ditransfer ke smartphone sebab ada wi-fi built in. So tak payah penat-penat carik wire nak cucuk nak transfer video/photo ke handphone. Hraga dekat rakuten sekarang RM 1,999.00 ,dapat bonus point 19.99 points.

3 . EPSON BORDERLESS A3+ PHOTO PRINTING MADE TRULY AFFORDABLE L1800-STD




Ni satu kompenen penting sebenarnya dalam hidup aku tapi takdak, printer a3 !!! sebab apa? Yela selalu kalau aku print A3 mesti nak kena keluar dari UiTM, menapak ke area artistmart / naik bas tambang rm1 ke billion sebab nak pergi nak print (murah). Tapi kalau rakuten baik hati bagi aku printer, so jimatla masa, tenanga & kudarat aku. yeahh! You can't stop people printing what they want to print.-printing quote. Epson ni antara printer terbaik gak ni..berharga RM 1,683.30 .

4. Ferrari Laptop Backpack - Red


Cuba cakap,barang ferrari mana je yang aku tak suka? backpack ni sangat high quality dan nampak selesa dibelakang bahu. Lepas dekat setiap pembuka zip ade logo ferrari, perghhhh! Backpack sekarang yang aku punya kena seramik huwaaaaaaa!! terok nya.

5. Meizu MX4 4G Smartphone



oleh kerana handphone crack, dua kali aku mentioning aku nak hp tapi yang ni brand lain. hehe. Handphone juga adalah element penting dalam hidup seorang pelajar grafik yang belajar di perantauan. Handphone takdak, nak contact cemana kan? Meizu!!!!! Sangat elegant!

Tu je la wishlist aku kat Rakuten rasanya. Semua gambar diatas aku lukis , gigih tak? haha. Sekarang rakuten ada buat special sale "SUPRISE FOR MOM", rasanya boleh ushar dan beli untuk mak hangpa. Mothers day tu, penat dia beranak hangpa, hangpa tak ingat dia..lagi-lagi yang mak jauh tu. ade call tak? haa sambil call tu beli la hadiah kat mak sempena mothers day ni. mesti dia senyum lebar.

Mak sedara (Usu Ayah) aku selalu cakap dulu, kalau benda tu memang kau nak, kau kena sebut hari-hari haha. Bunyik mengarut tapi kadang-kadang menjadi 98% wa cakap lu . Ok guys. selamat membeli di Rakuten. Rakuten Malaysia..please jadikan wishlist aku kenyataan! Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia.

26 April 2015

Bila Baymax Jadi Kampong Boy , MATBAYMAX !

Shalom masyarakat ?
Assalammualaikum..

Last sem aku dan batch aku dikehendaki buat character mashup untuk subject cikgu acap (illustration). Aku dengan tak tengok katon, dan x suka katon wadaya expect ? serabut putus urat saraf aku pikir. Satu je katon aku suka, tu pun baymax. Pastu aku pikiaq lagi , nak rojak dengan apa character aku ni.. aku pun try kampong boys. haaaaaa. Baymax versi kampong aku bagi hangpa. Baymax ni jenis berak, kat luar rumah, jamban dengan rumah asing haha. Memang tahap kampong kritikal dengan berkain pelikat.



Kiteroang dikehendaki set up kat studio part 2. Studio gereja kteorang panggil. sebab apa? ce korang tengok meja tempat aku buh lukisan ataih tu . licin kauuu. pegang boleh hilang tangan sebab sejuk.


Oleh kerana "gereja" terlalu sempit, so aku kena carik lagi 2 kerusi tempat comment section. Sapa komen dapat gula-gula dan sticker! umpan namanya .. umpan haha.


Yang ni result yang final poster. Aku guna SAI tools & photoshop untuk coloring process. Kat SAI tools it really blend very well..guna acrylic brush.


Yang ni actually aku jual time hari assesment haha! Alhamdulillah, ade jugak orang beli. Terima kaseh pada yang beli and exchange button badge dengan sticker Matbaymax aku, hihi.


 Got 2 sticker dalam plastic tu.. Yang depan my final artworks, and at the back "the scream vs baymax" yang ni, aku copy artwork dari mane tah aku tak ingat tapi dia jual lukisan ni.


My button badge!! Yang ni cikgu acap je boleh dapat, sebab lecturer kan. hurmm.. sayang sebenarnya nak bagi haha.


aku enjoy sebenarnya buat all those things especially packaging part sebab sebab.. aku suka!! aku suka how the artwork printed on paper & kau boleh sentuh, boleh stick. yeay! kepuasan bagi seorang graphic designer.


Pada yang tanya mana aku beli baju ni. Aku tak beli baju ni , aku custom made sendiri untuk aku pakai time final asessment . Maaf ye akak tak jual :(  


 "Jangan kau berani amik gambar aku! natey mu ni natey "kata umie artoqiemie,
haihh kekwatnya artis ni.



Jangan kau tanya mana baymax , mana lecturer aku. Ni lah cikgu acap, 1st time aku asess sampai malam, yaaa sampai malam.. lama kan? ade je yang tertidor kat luar koridor tu.


alahai comel.


penat dik nonsss. tido la arjuna betaaaaaaaaaaa,mimpi kan baymax sajaa...Sarah Zulkifli...yang komen kat fadex haritu. Akak belajar dua tempat dik, satu UiTM Perak, satu lagi UNISEL. Tapi akak sekarang kat UiTM, mehler masuk UiTM , ada lecturer comel cam baymax dik, haha.

Pesanan penaja,
follow instagram : orkedbeautyshop