Umie.Artoqiemie: Bila Baymax Jadi Kampong Boy , MATBAYMAX !

26 April 2015

Bila Baymax Jadi Kampong Boy , MATBAYMAX !

Shalom masyarakat ?
Assalammualaikum..

Last sem aku dan batch aku dikehendaki buat character mashup untuk subject cikgu acap (illustration). Aku dengan tak tengok katon, dan x suka katon wadaya expect ? serabut putus urat saraf aku pikir. Satu je katon aku suka, tu pun baymax. Pastu aku pikiaq lagi , nak rojak dengan apa character aku ni.. aku pun try kampong boys. haaaaaa. Baymax versi kampong aku bagi hangpa. Baymax ni jenis berak, kat luar rumah, jamban dengan rumah asing haha. Memang tahap kampong kritikal dengan berkain pelikat.



Kiteroang dikehendaki set up kat studio part 2. Studio gereja kteorang panggil. sebab apa? ce korang tengok meja tempat aku buh lukisan ataih tu . licin kauuu. pegang boleh hilang tangan sebab sejuk.


Oleh kerana "gereja" terlalu sempit, so aku kena carik lagi 2 kerusi tempat comment section. Sapa komen dapat gula-gula dan sticker! umpan namanya .. umpan haha.


Yang ni result yang final poster. Aku guna SAI tools & photoshop untuk coloring process. Kat SAI tools it really blend very well..guna acrylic brush.


Yang ni actually aku jual time hari assesment haha! Alhamdulillah, ade jugak orang beli. Terima kaseh pada yang beli and exchange button badge dengan sticker Matbaymax aku, hihi.


 Got 2 sticker dalam plastic tu.. Yang depan my final artworks, and at the back "the scream vs baymax" yang ni, aku copy artwork dari mane tah aku tak ingat tapi dia jual lukisan ni.


My button badge!! Yang ni cikgu acap je boleh dapat, sebab lecturer kan. hurmm.. sayang sebenarnya nak bagi haha.


aku enjoy sebenarnya buat all those things especially packaging part sebab sebab.. aku suka!! aku suka how the artwork printed on paper & kau boleh sentuh, boleh stick. yeay! kepuasan bagi seorang graphic designer.


Pada yang tanya mana aku beli baju ni. Aku tak beli baju ni , aku custom made sendiri untuk aku pakai time final asessment . Maaf ye akak tak jual :(  


 "Jangan kau berani amik gambar aku! natey mu ni natey "kata umie artoqiemie,
haihh kekwatnya artis ni.



Jangan kau tanya mana baymax , mana lecturer aku. Ni lah cikgu acap, 1st time aku asess sampai malam, yaaa sampai malam.. lama kan? ade je yang tertidor kat luar koridor tu.


alahai comel.


penat dik nonsss. tido la arjuna betaaaaaaaaaaa,mimpi kan baymax sajaa...Sarah Zulkifli...yang komen kat fadex haritu. Akak belajar dua tempat dik, satu UiTM Perak, satu lagi UNISEL. Tapi akak sekarang kat UiTM, mehler masuk UiTM , ada lecturer comel cam baymax dik, haha.

Pesanan penaja,
follow instagram : orkedbeautyshop 

5 comments:

zura izlita said...

cantiknya baju tu... nak buat sendiri jugak tapi tak kreatif :(

Jia Rizaira said...

smart giloss....

Anis Ifham said...

baju tu cantik. heee.

Nadratul Syazwana said...

Matbaymax pun boleh ye? Haha comel! ^^

laman blog saya said...

cantiknya baju :-)