Umie.Artoqiemie

25 April 2015

Video Family Day De'Graph UiTM Perak

Assalammuaalaikum..




Yeay! Akhirnya dapat jugak upload video sport day family day kitaa. Dari semalam aku upload baru harini settle jadah dia haha. Terima kasih banyak-banyak yang menjayakan family day kita haritu. Aku pening sebenarnya tengok video ni, sebab gegaq kuat sangat, pakinsen.

Selamat bercuti guys :D jumpa balik bulan 6.

24 April 2015

Sekitar faculty art & design exhibition #FADEX15

heluw?

Fadex15 sebenarnya adalah graphic degree, graphic diploma & photography diploma show. Aku pergi fadex ni time launching.. So, aku nampak kengkawan lama aku buat performance yang bapak deep sampai aku pun tak paham. banyak interpretasi yang kita boleh buat.



Ehsan menyerahkan pedang saktinya, ni kes malu la ni semua pakat pakai topeng. eleh san, kegemokan kau takkan dapat disimpan hahaha!

hasil artwork si Naz ! Naz ni dulu sama group dengan aku masa kem. 


Si faris...pengumpul barang abstrax tegar.


Mus punya artwork!


Parisa dari Iran. Dia punya booth paling meriah. 


Tharshinie!! lama tak pergi tengok citer india dengan dia sesama.



paling suka yang ni !




pawer betol illustration dia ! 


Lama betul tak jumpa juon , posse awkward di situ haha. Juon i miss you!


Ni Janagi punya artwork. Saintis muda kelas kami dulu. dia suka cipta-cipta benda.


Yang tu (tunjuk budak tudung belah kanan) aku pernah tengok dia presentation time part 1 , Dia punya artwork dari sem 1 tak mengecewakan.


Bersama abam dengan parkour-an nya.. aku sangat impress dengan kau punya aurasma tu bam. haha.


Setelah 2 tahun, akhirnyaaaa............... jumpa jugak ehsan & dapat jugak aku pulangkan ehsan punya hardisk haha. Maaf san, semenjak kat perak x terpulang hardisk kau.

rindu betul dekat unisel. 
rindu betul dekat bg15.
rindu betul dekat anak ledang,
rindu betul dengan lecturer.

SELAMAT BERGRADUASI SEMUA. UMIE BANGGA DENGAN ARTWORK KORANG. Aku baru perasan gambar dengan kechik & ida takde.. Kechik mekaseh haritu hantar. Terimakaseh jugak kaka teman hakak. haha.

10 March 2015

Gugur Gigi Semalam Tapi Tak Gugurla

Shalom,
Assalammualaikum masyarakat..
Semalam gi klinik An Nur, gigi aku kena bacteria doktor gigi cakap sebab gigi aku dabel belah bawah so aku susah nak berus area tu. Lepas cuci gigi tu bleeding teruk gak. Aku paling takut sebenarnya nak jumpa doktor gigi, paling TAKUT DI DUNIA.



Tapi alhamdulillah.. aku dapat doktor gigi yang baik dan peramah. heee ! Setelah 5 tahun aku tak jumpa dentist, aku bawak ninja & mai teman aku pergi dentist sebab seram. Macam pergi rumah hantu aku rasa haha. Dengan budak-budak kena spanar aku dengar meraung-raung. uissshhh. macam-macam yang menari di otak aku. Tapi lepas settle cuci gigi dah berdarah semua. Aku mintak dia cabut tapi doktor tanak ,sebab bleeding teruk sangat. So untuk mengelakkan pendarahan yang banyak, doktor takmo cabut dulu. Dia suruh harini sebenarnya, tapi aku ada presentation on packaging design. So, kena postpone hari lain.

Nak ponteng kelas harini tak boleh sebab , cikgu garang haha.


Sumpah megat gentle baring atas lantai weh. Kesian pulak aku tengok bebudak kelas aku semua mengantok harini sebab stay up memalam. Sampai ada yang jatuh kerusi (mirul) .Kalo aku laki, nak je aku bantai baring macam megat ni buat. Macam sedap je dia tido. hahaha. Esok pulak ready untuk presentation petangnyaaaaa, aihh stressnya nak menghafal english ni woi, lemah jantung aku. Bila dah lemah jantung mata berat pastu penyudahnya... t i d o ~