Umie.Artoqiemie

18 July 2014

Baru pulih dari domam

Shalom?
Assalammualaikum masyarakat, wah lama rasanya tak post apa-apa kat sini. Harini rasa pulih sepenuhnya dari demam. Alhamdulillah. Dah 6 hari dah domam panaih takleh jugak. dua kali pergi unit kesihatan,sampai saspek denggi aku, kena ambil darah bagai, scaryyyyyyyyy. Roomate aku sekarang pun ada denggi, gila bahaya aku punya hostel ni. nyamuk aedes main gigit - gigit lak. ayokkk!!


Padang ipoh. Masa ni sebelum berbuka ushar permandangan ipoh yang ada merpati. macam kat obesi.



Banyak-banyak artwork , aku suka yang ni. Sebab ada cawan kopi. cool kot. :P


Harini tadi aku berbuka dekat UTP, hambar... yang ada india & cina je kat foodcourt situ. Aku pun tak sure tu foodcourt ke apa, hurm.. Tapi paling best, kawan bawakkan serawa durian, lama ngidam serawa durian , last makan tahun lepas, kawan perak jugak yang bawakkan, hati gua banyak senang !


 library dia, sangat cantik, bangunan macam stadium, tapi masuk kena pakai kasut, masa ni aku & kawan aku je berselipar.



suasana malam dekat utp, lawa bukan? baru snap tadi. even malam pun dak-dak sini baca buku sampai lebam. otak geliga-geliga. Aku makan kismis pun belum tentu hafal sifir, hahaha.

ok, masyarakat, selamat menunaikan ibadah puasa, raya datang la rumah ye :P

03 July 2014

Batak di stadium perak

Shalom? 
Assalammualaikum masyarakat. 

Haritu aku pergi stadium ipoh tengok match perak vs pahang. 1st time dapat pergi, dengan kawan yang memang hidopnya dengan bola. 



Kejor yob kejor... Haha.. Klaka lagu kejor yob tu. Walaupun aku orang sarawak, sokongan harus diberikan kepada peghok sebab study kat negeri peghok.kannn.


Masa ni nyanyian lagu negaraku , lagu negeri perak & negeri pahang. Sebelum ni dengar kat u-tube je. 


Papepun .. Pengalaman di stadium untuk pertama kali nya adalah pengalaman seronok. Tapi kalau kau tak suka bola agak pishiang jugak la nak tengok hehe. 
Selamat berpuasa masyarakat.
Shalom!! 

02 July 2014

Thumb's cafe wohoo #ipoh

Shalom, 
Helo masyarakat. Cam lama tak update kan? Hehe. Yela busy teman kat peghok ni, blajo katekau. 


Aku nak suggest tempat berbuka ni. Kat thumb's cafe. Sangat-sangat unik. Dulu sini rumah anak yatim. 








Selamat berbuka untuk petang karang. Singgah la kedai ni. Boleh tetangkap gambo sebelum buka.