Umie.Artoqiemie

13 August 2014

Kita kosong kosong

Shalom? Assalammualaikum masyarakat. Lepas raya ni aku banyak betul hal nak settle aduh sini aduh sana. Minggu lepas aku baru je balik dari kem kepimpinan, dekat ulu. 

 
Ni group member aku kat sana. 2 orang dari tapah & yang lain dari seri iskandar sama dengan aku. Background ahli group aku nukharum hebat ! 


Kiteorang kem dekat kuala kangsar. 1st time lalu kawasan otw pergi ulu kenas ni agak dalam jugak, jalan cam ular. 


Dekat dorm ,aku sebelah katil dengan bam bam & denggi.. Kiteorang dicampak kat dorm yang cam orang plkn tu. Meriah uolss. Pastu bilik ayo dekat bawah. Malam-malam tak sio teman pergi bilik ayo. Haha




Ni time nak balik, gambo sikit kat tempat kawad pagi-pagi. Giteww


Bye ulu kenas. Ulu kenas ni kalo memalam macam iCity sikit , banyak lampu, pastu ada coverage kat tian bendera je, haha! Tak saba nak kem zon utara pulak, weeeee !!! Selamat hari raya korang! 

18 July 2014

Baru pulih dari domam

Shalom?
Assalammualaikum masyarakat, wah lama rasanya tak post apa-apa kat sini. Harini rasa pulih sepenuhnya dari demam. Alhamdulillah. Dah 6 hari dah domam panaih takleh jugak. dua kali pergi unit kesihatan,sampai saspek denggi aku, kena ambil darah bagai, scaryyyyyyyyy. Roomate aku sekarang pun ada denggi, gila bahaya aku punya hostel ni. nyamuk aedes main gigit - gigit lak. ayokkk!!


Padang ipoh. Masa ni sebelum berbuka ushar permandangan ipoh yang ada merpati. macam kat obesi.



Banyak-banyak artwork , aku suka yang ni. Sebab ada cawan kopi. cool kot. :P


Harini tadi aku berbuka dekat UTP, hambar... yang ada india & cina je kat foodcourt situ. Aku pun tak sure tu foodcourt ke apa, hurm.. Tapi paling best, kawan bawakkan serawa durian, lama ngidam serawa durian , last makan tahun lepas, kawan perak jugak yang bawakkan, hati gua banyak senang !


 library dia, sangat cantik, bangunan macam stadium, tapi masuk kena pakai kasut, masa ni aku & kawan aku je berselipar.



suasana malam dekat utp, lawa bukan? baru snap tadi. even malam pun dak-dak sini baca buku sampai lebam. otak geliga-geliga. Aku makan kismis pun belum tentu hafal sifir, hahaha.

ok, masyarakat, selamat menunaikan ibadah puasa, raya datang la rumah ye :P

03 July 2014

Batak di stadium perak

Shalom? 
Assalammualaikum masyarakat. 

Haritu aku pergi stadium ipoh tengok match perak vs pahang. 1st time dapat pergi, dengan kawan yang memang hidopnya dengan bola. 



Kejor yob kejor... Haha.. Klaka lagu kejor yob tu. Walaupun aku orang sarawak, sokongan harus diberikan kepada peghok sebab study kat negeri peghok.kannn.


Masa ni nyanyian lagu negaraku , lagu negeri perak & negeri pahang. Sebelum ni dengar kat u-tube je. 


Papepun .. Pengalaman di stadium untuk pertama kali nya adalah pengalaman seronok. Tapi kalau kau tak suka bola agak pishiang jugak la nak tengok hehe. 
Selamat berpuasa masyarakat.
Shalom!!