Umie.Artoqiemie

18 September 2014

Radiance signature bagus ke idok ?

Shalom masyarakat! Assalammualaikum...

Lately aku dah banyak kali tukar produk muka, sekarang pakai elianto yang green tea tu so far okay okay lah. Tapi tak boleh lawan lagi avon yang solutions tu, very worth it. Okay nak cerita supplement yang super duper berkesan bagi aku. iaitu RADIANCE!! tapi agak mahal la bagi student macam aku ni. satu kotak rm180..


Semalam sebelum pergi kelas agama aku singgah Jalinan Qaseh kat Seri Iskandar, sebenarnya niat di hati nak beli produk farra beauty.. tapi dia takde jual produk tu, so niat aku bertukar nak beli radiance. 


Radiance ni ada 20 sachet, aku baru makan 2 sachet rasa dia memang masam gila tapi sedap. Makan sebelum tido & sebelum sarapan pagi , minum air biar cukup. Aku makan 2 sachet ni pun aku ada rasa perubahannya. Bayangkan jerawat aku besor-besor, pagi tadi dah pecah wahhh waahh ~

Owner dia nama Liana Mardiana, nak tengok muka pengasas dia tak?





Flawless gila kan... huwaa jealous tengok muka yang bersih ni hahaha.bestnye kalo glowing camtu. btw, produk ni sesuai jugak yang menghidap psoriasis macam aku, sebab dia merawat. insyaAllah kalo ade rezeki , aku beli lagi. suka suka. Hai Liana, tanak bagi special price dekat saya ke? :P


chiauw

14 September 2014

Ate dari peghok ke kedoh dow

Shalom masyarakat, ini minggu lepas punya ceghita sebenarnya, aku ke utagha atas tujuan assignment photo. Phew dugaan weh assignment photo, sebab aku takdak camera, boleh mati kejung kalo tengok scene lawo. 


Perjalanan mengambil masa 4 jam jugaklah kalo bawak dengan berhati-hati. 


Antara lokasinya, kilang area kedah (kawasan larangan). Macam kat oversea sbb ade lembu tengah ragut rumput. 




Ni pulak suasana pagi area-area gunung kledang. Cantik kan sunrise dia? 



Kau tengok awan dia. Sexy subhanaAllah.


Ni gambar kalo aku google kedah akan keluar ni. Tak sangka boleh snap gambo ni.


Ini 1st time aku ke kedah sebenarnya, sebelum ni aku tengok kat tv je negeri jelapang padi ni. 


Gitew , acah-acah wartawan astro awani , muka tanak senyum , melaporkan pesawat MH1992.. 



Member cakap, pekan rabu yang famous di kedah, sebab mak dia suka ke pekan rabu. Nama dia pekan rabu sebab dulu bukak hari rabu je.. 


Aku pun, ikutlah dia ke pekan rabu tu. Kalau nak borong tudung aku rasa better rembat kat jalan tar, sana lagi murah & apa yang best kat sini ialah S E R U N D I N G !! Sedap weh. Dia ada jual local & international punya serunding, amiklah yang local yer. 


Sekitar pekan rabu. 


Gambar otw balik, kedah best kalo datang untuk amik gambar. Scene sawah kuning mahal. 


Ni aku tak ingat kat rnr mana, project jambatan ke mana tah (lupa jugak) tapi dia punya masterpiece lawa , ramai yamg singgah berhenti mata kelip-kelip tanda suka. 

Btw, semua gambar yang terdapat dalam entry ni aku snap guna iphone 4s & edit dekat photoshop , pergi adjust curved sajer, kasi color naik. Easy peezy an? 


Chow _

13 September 2014

Mai belanja makan

Shalom masyarakat? 
Harini tadi seharian tido mimpi hantu. Eyyy.. Bangun lambat sangat, tu la jadi camtu. 

Pukul 6 petang tadi aku ngan mai pergi kfc. Dia blanje aku makan snack plate sambil ushar negro .


Waahhh lama tak makan kfc, sedap woo . Time kiteorang datang ramai budak utp balik jogging semua makan burger. Bakar lemak ke tambah lemak tu? Hehe. 


Tadi pergi nuruls gallery seri iskandar beli tudung bawal. Pastu terjumpa crumple bawal dia ,boleh jadi wide shawl jugak, senang bentuk & tahan maki haha, sesuai la untuk sapa yang malas iron tudung macam denggi (roomate aku).


Tadi balik nak dekat maghrib jugak la (sampai je bas terus azan) aaayyy setan nau balik time maghrib haha. Terima kasih mai blanje makan hehe. 

Chow -