Umie.Artoqiemie

28 January 2015

‪#‎IpohKreative

Shalom masyarakat.
Assalammualaikum masyarakat. Aku nak promote satu event underground kat ipoh ni. Bagi aku remaja patut pergi sebab banyak input kome akan dapat. Bertempat di Ipoh tapi lokasi cafe dia lain-lain.


Uncle David; penjaga Sekeping Kong Heng datang melawat tapak acara. sumber dari : PROJEK RABAK.


Kalau yang dah tengok NOSTAGILA , Aku rasa korang patut jumpa Junad Mohd Nor kat Yasmin Ahmad Museum ini malam, kahkahkah. Pi ngorat dia, nanti dia buat filem tuk hang. Halamak utaga pulak dah bahasa typing aku. Aku dengar lecturer aku cakap utagha , terikut sama hahaha.

Kita layan jap nostalgila punya trailer.


member aku cakap dia pasal Raya. Aku mintak cerita nostalgila ni kat dia 2minggu lepas, sampai sekarang weh aku masih tertanya-tanya ending cerita ni. 

Sekitar suasana Yasmin Ahmad Museum





Kelas pack gila harini, dari pukul 8 sampai pkl 4 suku. Mati la nak.. esok sampai pukul 7 pulak. Aku dah stress nak mengadap design. 

13 January 2015

Selamat Tahun Baru 2015

Bahahhhahaha! Lambat nau la aku wish happy new year kat korang kan. Haritu aku pergi seremban 1 & 2 . Seremban ? aku tak pernah pergi pekannya lagi, tapi port dickson dah kali ke-4 aku rasa. Haritu best gila dapat baju petak-petak! 4 for just rm20.


Tapi haritu stock handbag & patung sikit sangat-sangat. Masa aku pergi awal 2014 dulu banyak, maybe orang borong tuk anak-anak kot. btw, esok pagi masa aku nak balik perak, aku pergi makan kat foodcourt aeon seremban 2, order mee rojak, terus keracunan makanan & dehydrated terok. So, sesapa yang selalu makan gerai yang jual mee rojak (kedai dia sebelah abc, better hati-hati boleh bawak mati)..

Kawan aku yang keracunan jugak sampai pengsan sebab keracunan mee rojak. pastu kena cucuk kawkaw. Cramp woo bontot!


Btw, korang pernah tengok TERBAIK DARI LANGIT? pergilah tengok.. rugi tak tengok, nak tengok cerita lain dari yang lain, yang bersenggama dengan bahasa jiwa dan karakter. pergilahhh~~


Aku tengok movie ni dua kali. Kali kedua aku sorang-sorang tapi duduk kapel sit sambil makan eskrem strawberry harga satu kupang & kunyah keropok. Okay ! 2015... enjoy your day..


Btw , kalau sapa-sapa nak carik supplement nak putih gebu flawless.. mai singgah @orkedbeautyshop (instagram). 

26 December 2014

tukar ubat psoriasis

Salam semua..

sekarang musim main perahu.. Semoga semua di negeri pantai timur selamat hendaknya. Aku pun kat perak sekarang ni, risau je aku nengok, hujan tak berhenti dari semalam. Kedai runcit rahmath terbakar pulak pagi tadi , macam-macam. Moga semuanya baik-baikla eh? Sedih aku tengok kedai runcit rahmath terbakar, sebab kat situla spray mount paling murah aku boleh dapat, bak kata kawan aku, perfume mampu milik kat situ ja ada..

Aku nak ceghita pasal cream psoriasis aku, kan sebelum ni aku duk asyik recommend ECONAZINE kan ? rupanya ada cream yang lagi bagus. tak berbau, jimat & bagi aku hilang terus merah-merah kat kulit.. takda la terus, 2 3 hari jugak la. Nama dia UNIVATE OINTMENT. Ni pun ahli pharmacy kat manjung perak yang recommend, thanks kak.. jasamu dikenang.


gambar ihsan google, sebab gambar ni paling clear & HD. try la Univate Cream ni mana tau boleh membantu masalah anda.. harga rm10.90 kalo tak silap..carik kat pharmacy ye, jangan carik kedai jamu, Btw, yang cleanser mandi for dry skin aku tak try test lagi mana okay, Sebab kalo yang berbuih kasi makin kering kulit so elakkan la ye anak-anak?

boleh email aku kalo nak tanya / kasi pendapat mana ubat yang elok. ikhtiar je ye. setiap penyakit tu kan pasti ada ubatnya.lek lek je. :D umie_nadhirah@ymail.com