Umie.Artoqiemie

08 May 2015

Humood AlKhudher - حمود الخضر - كن أنت | Kun Anta | من ألبوم #أصير_أحسن


Li ujari him, Qal dat tu Zha hira ma fi him
Fabadautu syakhsan aakhar, Kai atafaa khar
Wa zhan antu ana, anni bizalika khuztu ghina
Fawajadtu anni khaasir, fatilka mazhahir

(Chorus)
La, la
La nakhtajul maala, Kai nazdadajamaala
Jauharna huna, Fil Qalbitalaalaa

La, la
Nurdinnaasa bi mala, Nardhahu lana haala
Zaaka jamaluna, yasmu yata’ala


Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh
Kun anta nazdad jamala 2x

Attaqabbaluhum, Annaasu lastu qaliduhum
Illa bima yurdinii, Kai  urdiinii


Saakunu ana, Misli tamaman hazal ana
Faqanaa’atil takfiinii, zaaka yakiinii

(Churos)

La, la
La nakhtajul maala, Kai nazdadajamaala
Jauharna huna, Fil Qalbitalaalaa

La, la
Nurdinnaasa bi mala, Nardhahu lana haala
Zaaka jamaluna, yasmu yata’ala

Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh
Kun anta nazdad jamala 

Saakunu ana, man ardha ana, lan as’alaa liridhahum
Wa akunu ana, ma ahwa ana, maali wamaa liridhahum

Saakunu ana, man ardha ana, lan as’alaa liridhahum
Wa akunu ana, ma ahwa ana, lan ardha ana biridhahum

(Churos)

La, la
La nakhtajul maala, Kai nazdadajamaala
Jauharna huna, Fil Qalbitalaalaa

La, la
Nurdinnaasa bi mala, Nardhahu lana haala
Zaaka jamaluna, yasmu yata’ala

Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh
Kun anta nazdad jamala  2x.......

Benda mengarut aku buat harini

Hello guys.
Pernah dengar pasal "ferrari club malaysia"?. Sape owner ferrari depa tahu la pasal club ni. Hanya owner okay yang boleh join. Hang bawak myvi? kena reject la kalo hang nak ngorat anak depa. Yang kelakarnya, page ferrari club Malaysia ni aku siap bookmark hookaaayyy.


Yang kelakarnya lagi aku save nombor semua BOARD OF DIRECTORS 2014\2015, memang tak patut tapi apa salahnya kalau benda boleh inspired kita jadi kaya? haha. *pelik*


benda mengarut tu, emmmm aku pi whatsapp vice president ferrari owners club malaysia. hahahahahahhaa.. Tapi aku di dabel tick kan .. dia tak reply.. memang agak tak proper jugakla cara aku.. haha tapi.. hmm tak mengapalah.


Suatu hari nanti dia reply lah tu.. maybe time tu aku antara board of directors kekeke! borangan nak idop sonang bak kata waghhhisssssssss. rembau most wanted yawww~

TREN INJECTION RAHSIA ADIRA KULIT PUTIH TOP SELLING FAST RESULTS

Assalammualaikum....
Ramai kata ini lah dia yang digunakan adira af tu sampai kulit putih melepak, tapi artis takkan nak mengaku kan? abeslah contract dengan produk kosmetik yg dia jadi duta tu...hohoho.
WALLAHUA'LAM... yang pasti TREN ni paling best and berpatutan dengan kesan gebu gebas dia yang super top tuh.. ramai customer teruja tak habis..MEMANG 98% POSITIVE RESULTS.


*kesan 24 jam*


*last-last dengan tren baru jadi*

*tak konsisten , jerawat langsung takde*


*memang confirm tren paling terbaik*



*stop sebab suami dia cakap macam hantu dah*


*my skin da glowing, liang-liang roma dah kecik*


*dah ada perubahan*


*kesan gelap kat jari yang saya bulatkan tu makin hilang*

*nampak macam ok sikit , tak ketara sunburnnya*



*baru inject sekali dah nampak putih*

*kulit jadi glowing gile*


*jab ke-6 flawlessnya*



*sekarang kawan dah putih *


*mama tegur, parut muka pun hilang*


*nampak beza betul kulit*

*doktor tu cakap tren memang produk pemutih yang berkesan*


*jerawat langsung takdak, kulit makin cerah*


*injection paling ketara, yang lain lambat effect*





daripada korang tanya doktor klinik2 biasa yg langsung kurang pengetahuan pasal tranexamic acid ni, meh sini sis nak cerita kat korang apa kata PAKAR KULIT dari luar negara terutamanya di eropah, china dan korea...


The facts about Tranexamic Acid:
Chemical Class : Amino acids
Main Functions : Whitening agent, Skin roughness improving agent.

Typical Specification:
Appearance : A white crystalline powder
Solubility : Freely soluble in water and in glacial acetic acid,
practically insoluble in alcohol and in acetone
pH : 7.0-8.0

Functions:
1. Whitening and prevent pigmentation.
• Reduce or remove the pigmentation of skin.
• Prevent and/or treat pigmentations such as chloasmas, freckles, sunburn, dark skin and  melanoderma caused by a drug such as steroid.
• Minimize dark spot area due to sun exposure.
• Anti-inflammation.
Act on the chronic mild inflammatory condition at the sites of spots, to suppress   melanocyte activation.
2. Inhibit or improve skin roughness.
• Restore damaged skin caused by UVA/UVB, pollution or other environmental factors.

Mechanism of whitening skin:
• Block melanin formation path induced by ultraviolet rays
• Prevent melanin accumulation
• Decreases melanocyte tyrosinase activity by preventing the binding of plasminogen to     the keratinocytes, which results in reduction of prostaglandins and arachidonic acid, which are inflammatory mediators involved in melanogenesis.

Tranexamic acid is suitable to all kinds of skin for removing pigmentation, whitening skin and reducing spots such as:
• Pigmentation after sun exposure
• Dark spots
• Sensitive skin
• Acne and inflammation
• Postoperative care after laser, pulsed light treatment

The most famous example is that tranexamic acid has been widely used in Shiseido’s whitening series products such as NAVISION IP Essence (TA), NAVISION TA Lotion, NAVISION TA Essence and Melanoreduce EX Clinical Uses of Tranexamic Acid.


Bleeding and skin diseases:
TA has been used clinically for over 30 years to treat abnormal bleeding, as well as skin diseases such as eczema, hives, drug-induced irritation and toxicodermia via internal administration.It also used orally to treat itching, swelling, and erythema. It is a representative ω-amino aci-type anti-plasmin agent that has a highly specific action on the fibrinolytic system, blocking the conversion of plasminogen to plasmin by inhibiting PA action through the formation of a reversible complex with plasminogen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

okay kalau masih tak percaya tranexamic acis ni selamat, korang boleh cek GOOGLE..
dekat wikipedia pun ade stated,

Other uses

In melasma - Tranexamic acid has shown to provide rapid and sustained lightening in melasma by decreasing melanogenesis in epidermal melanocytes.[11]

KALAU KORANG NAK RESEARCH LAGI, JUST TAIP "ORAL TRANEXAMIC ACID SAFE FOR MELASME"

macam2 studies and research conducted by Aesthatic and beauty experts pasal fungsi tranexamic acid ni.. dan di negara2 maju tranexamic acid ni dah mula digunakan bukan sahaja dalam bidang perubatan tetapi jugak dalam makanan, skincare and supplement kecantikan...

WHATSAPP : +60138185002
INSTAGRAM : ORKEDBEAUTYSHOP