Umie.Artoqiemie

15 October 2014

#productreview superstar night mask Bnest trinity

Shalom, Assalammualaikum.
sedang apa dan dimana ye?
Rasa bebas betul dah takde exam yuhuuu. macam burung dibebaskan dari sangkar nye.. fly fly~ Tinggal nak tunggu tarikh kem je lagi. Lepas tu duduk rumah main rebut-rebut remote tv dengan Omak. Ataupun nak kerja kat UiTM ni haaa, esok baru nak buat keputusan, nak tanya kerja tu cemana dulu :) kehkehkeh..

Okay tujuan sebenar entry aku ni nak review produk yang aku jual, aku beli time sales besar-besaran, so aku jual dengan harga murah sikit dari watsons / guardians yang jual nutox. Introducing you*drumsroll*.. SUPERSTAR NIGHT MASK BNEST TRINITY!!! iaitu mask muka yang korang pakai seminggu 2 , 3 kali tu..


Tadaaaa!! packaging dia cantik, aku suka.. sebab senang nak simpan dalam lemari. Okay apa yang bagus mask ni dari mask lain dia merawat secara intensif kulit pada waktu malam. Memutihkan kulit muka, memperbaiki struktur kulit muka & melembabkan kulit muka escpecially untuk yang kerja dalam aircond pkl 8am-5pm tu. kering yang amat uiii.


Dalam mask ni, ada 80 ml.. cukup sebulan lebih kalo aku pakai.. Cara nak guna dia,amik sedikit, dan ratakan ke seluruh muka sampai leher , then tunggu sampai kering..


Bila mask dah kering tu, pagi-pagi basuhla muka seperti biasa.. anda akan bangun bagaikan superstar sebab muka dah jadi glowing-glowing macam retis gitu dan muka nampak muda dari biasa. woohooo! Harga? RM50 FREE POSTAGE.. Harga pasaran RM65. Mengapa beli mahal, sedangkan yang murah ada! ori pulak tu.. stock cuma tinggal 1 je. lekas lekas lah ye :)

Berminat ? boleh whatsapp 013 338 0455 (orkedbeautyshop)
Follow instagram : @orkedbeautyshop

28 September 2014

Tukar pencuci muka avon anew white 360' WHITE

Salam perak aman jaya.

 Hari .. emm tak ingat hari ingat, aku beli pencuci muka baru, sebelum ni aku pakai produk elianto(green tea). Dalam sebulan lebih aku pakai, entoh tak masuk ke apa , aku rasa kulit muka aku ni gatal.


Tadaaa!!!  kawan aku yang manager avon ni cakap jangan tukar-tukar produk, karang muka kau problem mie..Kalau nak pakai avon berterusan dia cadangkan pakai pencuci muka anew dulu selama 3 bulan baru boleh pakai yang lain-lain (kira satu set), bagi kulit muka back to normal takut ada asid chemical yang boleh kupaskan kulit wajah.


Sebelum ni aku pakai avon jugak, iaitu solution yang warna hijau tu. Sangat berkesan untuk muka sensitif yang berumur 20 tahun ke bawah. Aku dah tak layak pakai solution tu sebab umur dah tua kah kah!


pencuci muka ni, warna putih. bau agak wangi tambah bau ubat sikit la. Antara kebaikan anew 360' white yag aku baca ialah :
1)Washes off dirt
2) oil and rough skin while soothing and moisturizing skin.


So far, dah seminggu aku pakai pencuci muka ni takdela gatal-gatal macam aku pakai satu set green tea elianto tu, sebab tak masuk dengan kulit muka aku. Harga anew 360' white berharga rm47. Kalau ahli, rm32. Harga mampu milik..
 korang pulak pakai pencuci muka apa ?
-chiau-

23 September 2014

Pasar Karat Di Memory Lane Loken eeeeepoh

Salam karat ipoh aman jaya, haha.
ini kisah satu pagi masa hati berkarat, haha. Ubatnye kena pergi pasar karat baru karat tu hilang (deep) haha. Dalam pukul 10 camtu si arnab amik dekat kolej, sebenarnya plannya awal, biasa janji melayu keling jadila lambat. hoho.


akak tudung bunga-bunga tu gigih betul duk korek-korek laci kayu kecik. Yang akak denggi pulak sibuk amik gambar. Tapi serious aku suka gila scene pasar karat ipoh berbanding kat penang. hehe. i liokee.


Kalau nak carik barangan antik, sini memang berlambak, name it ! semua ada. Macam Time World Atlas semua tu murah-murah je, kalo pandai tawar makin murah.


Laci yang aku pegang ni rm3 je.. Ade 2pcs je haritu kat booth pokcik tuuu.


aiyakkk akak umie artoqiemie, mencangkung cangkung nak pergi manaaa?


clutch yang aku pegang tu sangat bagus. Still nampak baru lagi, limited punya sebab sapa yang naik singapore airline (business class passenger only) yang akan dapat clutch tu. sangat banyak tempat nak letak card , hp pun boleh muat.


Morq!! kau nak basikal tua kan? tak perlu beli kat teluk intan, beli sini cukupla. hehe. Potrait lama pun dorang jual jugak. Nanti tua-tua boleh aku jual potrait aku eh? kahkah.


Aku jenis perempuan yang guna wallet lelaki, 2 , 3 kali jugak la aku dok belek-belek wallet kulit tu, fikir nak beli ke tak. Sebab aku punya wallet dah barai tempat duit syilingnyer adoinyepun terok nau. Tapi pokcik tu nak jugak rega dia, aku rasa macam masih mahal aku letak balik. haha.


Apa yang aku peliknye kan. aku punye roomate(si denggi) , umor belom cukup 20 taon tapi sibuk tengok pinggan mangkuk.. hahaha. aiyerrrr~ tapi seb baik gambar ni dia amik gambar kereta mainan.


ade trompet. besor wooo.


Kalau boleh semua aku nak gantung kat lengan. hahaha.mula-mula suka yang jenama ferrari, kekonon matching ngan jam haha. aaaa rambang mata semua unik. Mokcik baju merah tu yang berniaga beg-beg ni.


Tak tahu nak pilih yang mana. lama kat beg beg ni je aku rasa haritu hahaha.


like i said.... Denggi tak habis-habis dengan dia punya mangkuk , sudu semua.. mak mak angat!


Pokcik ni happy je..


Jatuh hati sama ini hemlet (helmet). bukan jatuh hati dengan sebelah kiri tu eaaa.. helmet ni sesuai betul pakai merempit pergi fakulti. wrenggg wrengg...


Aku paling suka tengok "tick tick" jam pasar karat.. sangat branded rupa paras nya. haihh. Tapi tu la, besar besar semuanya.


Macam kat Nepal pulak perasaan masa ni. Alhamdulillah terkawal keadaan disana, cuaca ok-ok saja.


Sebenarnya nak angkat yang besor tu kuderat takdak pulak anyonyo..


Style betul kalo balik kampung pakai beg ni, tapi kalo bawak naik kapal terbang, terbang takde pilot cuz im so fly~ susah sebab tak boleh sorong tarik.

 

Ni kalo budak fashion style la kalo bawak beg camni bawak dorang punye drawing .


Yang ni mesti opak aku suka , tempat buang abu rokok.. sangat unik dan esklusif gitew, punat hitam yang atas tu tekan ke bawah kalo nak buang abu/puntung rokok.


tupperware nescafe! sapa suka kopi macam aku, mesti dia pandang punya barang-barang berkaitan kopi.


Kalo luck baik, dapatla tengok live band kat pasar karat ni.. Pakcik ni tidak boleh melihat tapi berkebolehan menyanyi.. :D


Aku dengan denggi memang kaki bundle. Mana nak dapat baju 3 helai rm5...


Kiteorang balik dengan bahagia sekali.. huhu ! apa yang aku cekau dari sana? tadaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!


Waaaaaa, happy umie ! (^__^) Kalo nak pergi karat ipoh, korang carik je jalan dato onn jaafar. Pastu jumpa the store. Belakang the store. Landmark paling senang Ipoh City Hotel.

-chiaw-