Umie.Artoqiemie

10 March 2015

Gugur Gigi Semalam Tapi Tak Gugurla

Shalom,
Assalammualaikum masyarakat..
Semalam gi klinik An Nur, gigi aku kena bacteria doktor gigi cakap sebab gigi aku dabel belah bawah so aku susah nak berus area tu. Lepas cuci gigi tu bleeding teruk gak. Aku paling takut sebenarnya nak jumpa doktor gigi, paling TAKUT DI DUNIA.



Tapi alhamdulillah.. aku dapat doktor gigi yang baik dan peramah. heee ! Setelah 5 tahun aku tak jumpa dentist, aku bawak ninja & mai teman aku pergi dentist sebab seram. Macam pergi rumah hantu aku rasa haha. Dengan budak-budak kena spanar aku dengar meraung-raung. uissshhh. macam-macam yang menari di otak aku. Tapi lepas settle cuci gigi dah berdarah semua. Aku mintak dia cabut tapi doktor tanak ,sebab bleeding teruk sangat. So untuk mengelakkan pendarahan yang banyak, doktor takmo cabut dulu. Dia suruh harini sebenarnya, tapi aku ada presentation on packaging design. So, kena postpone hari lain.

Nak ponteng kelas harini tak boleh sebab , cikgu garang haha.


Sumpah megat gentle baring atas lantai weh. Kesian pulak aku tengok bebudak kelas aku semua mengantok harini sebab stay up memalam. Sampai ada yang jatuh kerusi (mirul) .Kalo aku laki, nak je aku bantai baring macam megat ni buat. Macam sedap je dia tido. hahaha. Esok pulak ready untuk presentation petangnyaaaaa, aihh stressnya nak menghafal english ni woi, lemah jantung aku. Bila dah lemah jantung mata berat pastu penyudahnya... t i d o ~

09 March 2015

Aku rasa macam dah bertahun

Shalom masyarakat?
Assalammualaikum...
Dah lama rasanya tangan tak menari-nari atas keyboard post something dekat sini, busy jadi hamba assignment kateko.. Tak sabar nak tunggu penghujung, dah lama sangat rasanya aku study, haha.

*gambo redefine rtc gopeng*(instagram:umieartoqiemie)

Aku ingat aku ada blog ni pun sebab kawan aku pateah tadi dia gugel images serunding tapi keluar muka aku haha. Dasar serunding betul muka aku ni. (hambarudin oi)

****
Aku stress betul dengan kedai printing dekat seri iskandar, macam tak sesuai je graphic dia campak sini sebab macam-macam kedai dah aku print untuk packaging aku still noob haihhh T__T lepastu lecturer suggest dekat excimo pun sama gak noob dia, kedai "nak print" takda pulak paper untuk packaging, last-last aku print dekat dabel A dekat sidec size a3 , purfek ! graphic hokey semua hokey. syukur. tapi a3 laaaaaaaaaaaa, a2 kau kena usaha pergi KEY ELL nun. takose betul aku. 

***
Selain masalah printing, aku jugak mengalami masalah sakit gusi yang kronik sekarang ni, hahaha. dari ahad lepas dah aku menderita camni, tapi harini paling rasa nak tercabut otak aku tahan sakit. huwaaaaaaaaaaaa, nak tanak esok kena buat appointment dengan doktor gigi annur dekat bandar U, satu-satunya klinik gg dekat seri iskandar. Aku try pepagi buat appointment dengan dia esok, aku dah redha dah nak jumpa doktor gigi sebab dah sakit sangat. 5 tahun kot tak jumpa doktor gigi.

Oklah guys, selamat untuk diri sendiri jumpa dentist esok(haih ngerinya bila fikir balik). Bagi yang nak final tuuu, kerah tenaga sikit sem ni sebab dah takde study week, cuti banjir haritu lama sangat.

28 January 2015

‪#‎IpohKreative

Shalom masyarakat.
Assalammualaikum masyarakat. Aku nak promote satu event underground kat ipoh ni. Bagi aku remaja patut pergi sebab banyak input kome akan dapat. Bertempat di Ipoh tapi lokasi cafe dia lain-lain.


Uncle David; penjaga Sekeping Kong Heng datang melawat tapak acara. sumber dari : PROJEK RABAK.


Kalau yang dah tengok NOSTAGILA , Aku rasa korang patut jumpa Junad Mohd Nor kat Yasmin Ahmad Museum ini malam, kahkahkah. Pi ngorat dia, nanti dia buat filem tuk hang. Halamak utaga pulak dah bahasa typing aku. Aku dengar lecturer aku cakap utagha , terikut sama hahaha.

Kita layan jap nostalgila punya trailer.


member aku cakap dia pasal Raya. Aku mintak cerita nostalgila ni kat dia 2minggu lepas, sampai sekarang weh aku masih tertanya-tanya ending cerita ni. 

Sekitar suasana Yasmin Ahmad Museum





Kelas pack gila harini, dari pukul 8 sampai pkl 4 suku. Mati la nak.. esok sampai pukul 7 pulak. Aku dah stress nak mengadap design.