Umie.Artoqiemie

13 January 2015

Selamat Tahun Baru 2015

Bahahhhahaha! Lambat nau la aku wish happy new year kat korang kan. Haritu aku pergi seremban 1 & 2 . Seremban ? aku tak pernah pergi pekannya lagi, tapi port dickson dah kali ke-4 aku rasa. Haritu best gila dapat baju petak-petak! 4 for just rm20.


Tapi haritu stock handbag & patung sikit sangat-sangat. Masa aku pergi awal 2014 dulu banyak, maybe orang borong tuk anak-anak kot. btw, esok pagi masa aku nak balik perak, aku pergi makan kat foodcourt aeon seremban 2, order mee rojak, terus keracunan makanan & dehydrated terok. So, sesapa yang selalu makan gerai yang jual mee rojak (kedai dia sebelah abc, better hati-hati boleh bawak mati)..

Kawan aku yang keracunan jugak sampai pengsan sebab keracunan mee rojak. pastu kena cucuk kawkaw. Cramp woo bontot!


Btw, korang pernah tengok TERBAIK DARI LANGIT? pergilah tengok.. rugi tak tengok, nak tengok cerita lain dari yang lain, yang bersenggama dengan bahasa jiwa dan karakter. pergilahhh~~


Aku tengok movie ni dua kali. Kali kedua aku sorang-sorang tapi duduk kapel sit sambil makan eskrem strawberry harga satu kupang & kunyah keropok. Okay ! 2015... enjoy your day..


Btw , kalau sapa-sapa nak carik supplement nak putih gebu flawless.. mai singgah @orkedbeautyshop (instagram). 

26 December 2014

tukar ubat psoriasis

Salam semua..

sekarang musim main perahu.. Semoga semua di negeri pantai timur selamat hendaknya. Aku pun kat perak sekarang ni, risau je aku nengok, hujan tak berhenti dari semalam. Kedai runcit rahmath terbakar pulak pagi tadi , macam-macam. Moga semuanya baik-baikla eh? Sedih aku tengok kedai runcit rahmath terbakar, sebab kat situla spray mount paling murah aku boleh dapat, bak kata kawan aku, perfume mampu milik kat situ ja ada..

Aku nak ceghita pasal cream psoriasis aku, kan sebelum ni aku duk asyik recommend ECONAZINE kan ? rupanya ada cream yang lagi bagus. tak berbau, jimat & bagi aku hilang terus merah-merah kat kulit.. takda la terus, 2 3 hari jugak la. Nama dia UNIVATE OINTMENT. Ni pun ahli pharmacy kat manjung perak yang recommend, thanks kak.. jasamu dikenang.


gambar ihsan google, sebab gambar ni paling clear & HD. try la Univate Cream ni mana tau boleh membantu masalah anda.. harga rm10.90 kalo tak silap..carik kat pharmacy ye, jangan carik kedai jamu, Btw, yang cleanser mandi for dry skin aku tak try test lagi mana okay, Sebab kalo yang berbuih kasi makin kering kulit so elakkan la ye anak-anak?

boleh email aku kalo nak tanya / kasi pendapat mana ubat yang elok. ikhtiar je ye. setiap penyakit tu kan pasti ada ubatnya.lek lek je. :D umie_nadhirah@ymail.com



11 December 2014

Zolace Zolace Zolace fashion addiction

Shalom masyarakat semua. Aku dah balik belajar kat UiTM perak ni. Tahniah pada yang konvokesyen 81 kat Seri Iskandar ni, tak pernah aku tengok lagi UiTM macam KeyEll haha.  Ouh berkaitan entry radiance signature tu , radiance belum mampu mengurangkan psoriasis ye. Kalau SNE okay kalau untuk psoriasis. Keep on emaling me to know further what/which products yang aku consume paling latest aku share.



Btw aku ada nak cerita something kat korang , pasal Z O L A C E ? what was that? Zolace ni sebenarnya butik pakaian muslimah malaysia yang menjual macam-macam jenis benda bukan barang makan ye, macam poket doraemon, ada macam-macam color,size,design baju/accesories. Kalau agak-agak nak carik dress muslimah murah dan berbaloi better kasi terjah lelaju zolace ni ada apa. So nanti kalau ade event anugerah industri ke pekerja cemerlang ataupun musim-musim convo ni kan, haaaa sesuai sangat lah pergi zolace


Blouse online kat situ simple and elegant sebab design nya sangat minimalize tapi gojes gitu. Buat apa nak ke kedai kalau semua boleh order dihujung jari kan? buang minyak weh haha sebab semua shipping ke malaysia, singapore & brunei cost takdak, YES IT FREE!! .Boleh bagi omak omak korang , yang dah nak dekat birthday tu. Bukan omak omak je boleh pakai, onak onak (anakanak) pon boley,


Selain itu zolace ada jual skirt labuh maxi yang sangat selesa bawak berjalan-jalan, nak langkah longkang kejayaan tanpa ragu-ragu sebab senang nak bergerak, Bagi yang bosan dengan palazzo yang tiada corak, anda patut bertukar citarasa sempena tahun baru ni ,printed palazzo pants yang ada di zolace ,Cantik-cantik coraknya disamping sesuai untuk digayakan dimana-mana.

 Tudung bawal corak yang sesuai digayakan dimana-dimana & senang nak atur, tak perlu lilit lagi chuoools oii haha,Antara corak yang ada di zolace.com ialah bunga raya chiffon, day by the bay (pattern cam kotak-kotak), daylong pattern, plain color dan lain-lain lagi. Oh!Btw, zolace juga ada menjual tempat tudung hanger besi berklip yang memudahkan lagi para muslimah menguruskan gobok(almari) korang dengan lebih teratur.

 Kalo dah tudung je cantik, tak boleh jugak, dia kena ada Kurung moden online, yang cun-cun untuk dipadankan dan beg tangan online tangan yang gojes-gojes. Nak carik clutch untuk dinner or whatever? no worries nigga.. ada ! ada ! dorang ada new arrivals dekat website.


Apa yang aku suka zolace ni dia punya nama baju pun unik-unik, macam baju kurung biru kat atas ni nama dia Romantic Resplendence Baju Kurung In Blue . Kalo agak-agak kurang romantik nak pikat bakal suami atau pun suami di rumah cuba try sat baju ni.


Gonna Shape Up Necklace

Zolace juga menawarkan anda necklace dengan harga yang berpatutan sesuai dengan gaya anda ke majlis ataupun kemana saja. Gonna shape up necklace ni paling aku suka , nampak cam exclusive. Kalau pakai tshirt pun boleh pakai necklace ni. nak tau harga? ushar sana , ushar... pasti tak percaya.. 

This one is my favourite bag dekat zolace. Sebab very classic yet elegant nampak cam berkarisma je pergi kelas guna ni. Sling Over Satchel Bag In Green!!

Kalau yang tak suka beg keraih(keras), Any Day, Any Time Bucket Shoulder Bag In Chocolate ni sesuai untuk mereka yang aktif. Ada banyak lagi color boleh pilih boleh ushar sana ye. 

Yang paling best shopping online kat sana , aku tak rasa pening bila bukak website sebab dorang ada buat pecahan untuk new arrivals,  most loved by customer dan sales so senang korang nak click. Nak tahu lebih lanjut dan lanjut lagi pasal ZOLACE..sini saya sertakan dorang punya fesbuk, twita,pinterest,insta & gugel plus. happy shooping guys !