Umie.Artoqiemie

19 November 2014

Aziz Harun - Senyum + Aziz Harun Guitar Chord



D#
Senyum, senyum selalu
A#
Senyum, senyum denganku
D                     Gm
Tiada seindah senyuman

One, two, three, four

Gm
Pagiku mula dengan cinta
Cintaku dengan gitar lama
Hari-hariku hanya denganmu
Nyanyi sama o-o-o-o-oh...

Gm
Terus bergerak jumpa teman                       
Singgah sebentar supermarket
Terlihat gadis muka yang manis
                     C     
Nyanyi sama o-o-o-o-oh...
G                                         
Denganku, denganmu

C
Ku berdiri di sini
Gm            
Dan kau kau kau berdiri di sana
Tak perlu kau katakan apa lagi
                      D
Jika kau teru-u-us

**

D#
Senyum, senyum selalu
A#
Senyum, senyum denganku
Dm                     Gm
Tiada seindah senyuman

D#
Senyum, tak perlu ragu
A#
Senyum, usah dibimbang
Dm                     Gm
Tiada seindah senyumanmu

D#                         
Bukan maksud tuk memikat
            A#     
Tapi kalau kau terpikat
Dm                     A#
Ku tak kisah, apa salahnya

G

G
Kalau dah pandang jangan malu
Tidak salah tuk mengenali
D#
Siapa kata kamu tak cantik kalau senyum? (tiada masalah)
C
Siapa kata aku mengata kalau senyum? (tiada masalah)
G
Ok, tiada masalah
                
Tiada masalah

C
Ku berdiri di sini
Gm            
Dan kau kau kau berdiri di sana
Tak perlu kau katakan apa lagi
                      D
Jika kau teru-u-us


Ulang **

Cm       
Aku senyum, kau senyum
Gm
Dunia turut senyum
D#
Senyumlah bersama
D
Senyumlah semua

Cm       
Aku senyum, kau senyum
Gm
Dunia turut senyum
D#
Senyumlah bersama
D
Senyumlah semua

Fm               Dm  A# B
Senyum bersama semua
A#         D
Senyum, senyum
Gm            
Tiada seindah senyumanmu

Ulang Chord **

07 November 2014

Streamyx kena sambar petir , tuannya selamat

Assalammualaikum..
yeay! dah boleh online balik sebab streamyx dah tak kena kilat.Crew TM semalam betulkan wayar apa semua. ALHAMDULILLAH elok dah. boleh gila wo takda internet.


Laksa sarawak, yummmm


campo belacan...


campo omak.. eh! gambar dah elok tapi tengok background ada bundle.hahaha.


30 October 2014

Campak kembali (throwback) Langkawi

Salam masyarakat? 
Shalom shalom.. Ada baik? Tinggal lagi 2 minggu  nak tunggu result keluar, tazaba nak masuk semester baru yang awesome . Jumpa kawan-kawan baru & lama.. 

Ni kisah aku masa aku tak masuk UiTM lagi.. kerja masa ni. Teringin nak pergi langkawi dengan duit hasil kerja jadi designer, so aku decide book tiket air asia fly pergi Langkawi. Mistake time ni aku patut lalu jalan darat, lalu banyak tempat cantik plus murah sikit kos perjalanan.


Kalau nak pergi langkawi berseorangan, The cabin langkawi ialah jawapan dimana anda patut tinggal. Dekat gila dengan semua tempat, nak makan? nak sea sight? nak beli barang bawak balik? beli cekelat? nengok ikan? mamak? dekat, sangat!. Pantai chenang belakang je, boleh jalan kaki.


Dalam the cabin.. Katil besar tapi malangnya time ni travel sorang..Bilik ayo nye kecik sikit la, yang penting ada beranda. Aku sangat suka rumah ada beranda. Sebab aku gemar minum kopi kat luar rumah, fresh air. takdak bau kentut.


Suasana malam dekat the cabin, melantak cekodok plus telinga keling sensorang bersama kopi dutch lady.


Nengok family main dengan anak-anaknya depan the cabin sebelum sambung jenjalan. Dulu kecik-kecik selalu travel dalam sarawak dengan family cenggini... rindunya alahai.


Jumpa kawan-kawan baru masa minum air kelapa memandangkan dorang nengok meja aku "krik krik". Dorang bercuti under syarikat, melancong sambil buat family day syarikat :) sangat-sangat friendly. Aku lupa dorang dari mana.


Benda paling wajib buat kat langkawi adalah borong cekelat!! Murah . Namapun negeri bebas cukai meh. Aku paling suka cekelat yang ada lapis mint tu. kecik je , segiempat.


Cantik betul pantai kat sana , sunset, deruan ombak, nengok mat saleh jet ski.. Phew~ rindu langkawi.. Kalo nak travel sensorang rasanya langkawi la tempat yang sesuai. Jarang ada jenayah bak kata pakcik taxi yang bawak aku pergi Pasar Malam Pekan Kuah .. Pasar Malam dia sama macam pasar malam negeri lain, takda beza sangat, tapi agak bahaya jugak kalo pergi Pekan Kuah naik taxi sensorang, jalan otw pergi sana takda lampu jalan, gelap gelita.. nasib baik aku dapat pakcik taxi yang okay, dia siap cerita pasal anak-anak dia lagi, sedih jugakla perjalanan aku pergi Pekan Kuah bersama Pakcik taxi ni, tacing aku dengar cerita dia.

Kedah - pergi atas urusan assignment photo cikgu amir. memandangkan kedah ada sawah padi, so decide nak gi kedah, tu pun last minit plan.

Pulau Pinang - pergi masa gong xi fa chai dengan mai masa sem 1, best gila sebab semua kteorang dua main terjah je hotel/tiket semua tak book, ramai jumpa kenalan pelancong asing kat sana masa naik bas rapid penang.

Perak - Aku study Perak ofcourse perak sangat best dengan pekan oldtown nya,makanan yang sedap + cafe yang unik ! Kat lumut pulak banyak hasil laut Jamila. happy duk perak!

Pahang - Cameron Highlands? Genting Highlands? haha

Selangor/Wilayah Persekutuan - dulu study selangor, isu air, politik semua kat selangor haha. KL kota yang sibuk, 1st time pergi KL sensorang masa nak pergi matrade, ada art exhibition.semua pelukis seluruh negara ada. nasib baik tak sesat masetu main redah je, sebenarnya janji dengan kawan tapi last minute cancel.

Melaka : ive been there 2 kali. Sekali tu pergi pekan koboi & main funfair-funfair tu aku dapat beg kalis air haha. pastu kali ke-2 bersama blogger under nuffnang pergi kilang mamee.

Johor : Aku pernah la pergi sekali masa explorasi gunung ledang under Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) Shah Alam, takdak jenjalan, panjat gunung jer.. seminggu berkhemah kat sana. memang best, puas hati dapat tengok air terjun yang paling cantik aku pernah tengok.

Sarawak : Ni pulak tempat asal aku. Aku berasal dari Kampung Jemoreng, Matu. tapi menetap di Daro. Aku pernah study asasi design di salah sebuah kampus swasta di kuching Sarawak, tau la sikit2 jalan kat Kuching tu kot. Kuching banyak simpang je.. Kalo jalan kaki best ! banyak old town gak cam ipoh. Mesti try makanan masyarakat sarawak yang super duper sedap .

Negeri yang aku belum pergi jeng jeng jeng...
1.KELANTAN
2.TERENGGANU
3.PERLIS
4.SABAH
5.NOGORI 9

InsyaAllah one day. 5 negeri je lagi ye dak? Miracle happen :D korang punya wishlist nak pergi mana je? meh share-share dengan akak meh...

chiaw.