Umie.Artoqiemie: Latihan hati ku yang terbako bako

12 September 2014

Latihan hati ku yang terbako bako

Tepat pukul 3 suku (takdela tepat sangat) . Kteorg dikejutkan dengan ketukan yang nokharom kuatnya , sampai nak tercabut pintu.. "Api.. Api... Terbakar! Terbakar! Lari selamatkan nyawa".. 

Yang aku sempat gapai tali pinggang dengan portable wifi yes aku je , pastu handpone tak terfikir nak ambik. Tali pinggang sempat sebab seluar londeh, kalo tak memang takkan amik. 


Kejut mai si roomate pulak macam biasa la, kebakaran ke apa ke, sampai ke sudah tak bangun. Kalo betul la tadi kebakaran rentung dah mai aku rasa. 


Yang terbako hati nengok sebab takde kebakaran pun, yang pelik lagi semua jawantankuasa perwakilan kolej pakai baju sama. Aaaiii mengundang nau.. Dengan aku pakai selipar jamban putih lagi, lagi mengudang. 


Apa yang kelakar, siswi ade yang sempat lilit-lilit shawl (kawan aku sendiri) Haaaaiiii, kalo mati time lilit tu aku tak tahu la, sia-sia idop haha. Mati tak syahid berperang dengan jarum cucuk shawl. Pastu ada yang sempat look around wechat, sempat je nak carik jodoh time darurat. Ada yang lilit kepala pakai selimut zebra. 



Terima kasih kerana mencipta kenangan ni :) 

7 comments:

Nuriesya Nadia said...

Hahaha ada latihan kebakaran dah ke kat SI ? Maju. Time ktorg dulu takde. Ke tak tahu. Hahahahaha. :P

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi jumaat

Anis Ifham said...

sempat lagi lilit shawl. hahaha.

Ismi Ana said...

Hahahaa...hampeh betul. Hengat kebakaran betul2. Sempat tuh lilit2 shawl paling tak tahan. Ahaii..yg tweet tuh kemahenn dia. :D

Puan Kutu said...

kok ye nak buat latiah jangan la malam2..sabaq ja la..haha

Faarihin said...

Haha.. nasib baik sempat capai.. Kalau tak sempat.. Terbako sama agaknya.. >__<
Rindu plak rasanya dengan latihan kebakaran memalam ni.

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Teringat latihan kebakaran masa ngaji dulu, memang buat hati terbako. Kita dah turun berejam tapi kena tunggu berembun kat padang sebab nak tunggu yang lain belum turun.