Umie.Artoqiemie: Seronok di Amsterdam

28 October 2014

Seronok di Amsterdam

Haritu sebelum balik ke Sarawak aku sempat pergi "Amsterdam" bersama sahabat akrab.Tak plan pun sebenarnya nak pergi Amsterdam tu.. hehe..

Dekat area kelab golf. Suasana pagi situ memang best.

Mai eksaited jumpa motor sepahtu.. muat 3 orang katanya.

Tiga-tiga nak terbang

Aktiviti senaman yoga turut disertakan disini..

Bawa kaki ke atas dan perlahan-lahan tarik nafas seiring dengan tangan 

kemudian hembus nafas, rapatkan tangan ke dada...

rumah ni sebenarnya tempat kediaman tourist.

Yang ni pulak cafe.



Aku dengan Mai taktahu ada tangga blah kiri, aku & dia pi panjat pagar ni. hampeh -.-"


Roomate aku sem ni. Harap-harap sem depan aku , denggi & mai sebilik lagi.



semua dok pakat pandang cicak..




spot paling best, kat kerusi relaks ni, boleh minum kopi panas sambil layan permandangan :D







Pasangan atok & nenek dari Malaysia mintak amikkan gambo.




Sebenarmya gambo-gambo di atas ni kat Smokehouse Cameron Highland ja. haha.. Lawa kan cameron kalau kita explore betul-betul? Tempatnya yang sejuk, tak perlu perabih duit ke luar negara.. Melancong la kasi habis dalam Malaysia dulu. Asal la UiTM tak buat sini ye? Pergi kelas takdak keringat haha.

Teringin nak jenjalan satu dunia macam bro afif yang hensem. Asia, Africa, Europe and North America..semua dia dah pergi.. you inspired me a lot untuk success bro.. nak jadi backpacker jalan satu dunia..

Jemput makan swedish apple kawan-kawan :D dream big, think big.. & kamu akan mendapat yang BIG BIG...

chiaw~

7 comments:

Nuriesya Nadia said...

Eee budak ni buat kita rindu Cameron pula dah. T_T

Anizz Annisa said...

beshnyeee... teringin nk pegi..huhu

lynndamya said...

Salam, haha cameron highland mmg bestt sgt...pernah terfikir seronoknye klw dpt jdi petani kat sana..pagi2 segar bugar je, nak buat kerja pun best sbb suasana nyaman sentiasa..sihat sbb mcm xde pencemaran sgt..haha :D

Anis Ifham said...

seronoknya cameron xD

cEro said...

Hai.
Kirim salam dekat si gadis yg pakai baju belang zebara tu ye...
Terima kasih :) Hehehe

tiga lalat said...

Salam. Hee saya pun sudah sampai di smokehouse ini.

Time Traveller said...

Assalamualaikum...

Hahahaa... tak pasal2 ada gambar muka mamat poyo tengah nak makan swedish epal yg ada ulat besor hahahaa :D

Well.. simpan impian.. mulakan satu langkah pertama.. dan ia akan mencipta seribu langkah yang kita sendiri tak sedar.. :D gud luck !!